Menu
CamperverhuurAmerika

Tips voor het reizen met een camper in Amerika

Amerika, ideaal voor camperreizen

Door de diversiteit van het land is Amerika een perfect land voor een camperreis. Regenwouden, woestijnen, de mooiste National Parks maar ook campings op de strip in Las Vegas... te veel mogelijkheden om op te noemen. Vergeet ook niet de Indian Summer in het Oosten gecombineerd met een paar dagen New York. Hoe leuk is dat!

Van mensen die eerder een camper via ons hebben gehuurd hebben we zeer bruikbare tips gekregen, wist u bijvoorbeeld dat er al voor 39$ een kinderzitje te koop is bij de Walmart, ook een GPS koop je daar vanaf zo'n 50$!

Vroeg boeken

Let er bij camperhuur in Amerika goed op dat u met name voor het hoogseizoen (jul-aug) vroeg boekt. De prijzen van de verhuurders zijn veelal gebaseerd op flextarieven, wat inhoud dat de prijs bepaalt wordt door 'vraag en aanbod'. Wanneer u vroeg boekt is er nog veel beschikbaar en zijn de laagste tarieven nog beschikbaar. Maar wanneer u in juni boekt voor juli betaalt u de hoofdprijs. Ook de beschikbaarheid wordt dan vaak een probleem, met name bij 'one way rental'.

Locaties

De meeste campers worden verhuurd in California. Door het gunstige klimaat in combinatie met de perfecte ligging ten opzichte van de omliggende gebieden zijn Los Angeles en San Fransisco de perfecte startpunten. Vanuit deze locaties kunt u Yellowstone National Park bereiken maar ook de Grand Canyon, Bryce Canyon, Las Vegas en de Yosemite. Een mooie afwisseling van de mooiste Nationale Parken, wereldwonderen, authentieke dorpen en boeiende steden. Seattle is ook een goed vertrekpunt. Washinton State, Oregon, Montana maar ook stukken van Canada kunnen perfect aangedaan worden vanuit deze prachtige stad. In het oosten is New York een goed startpunt. De vluchten zijn betaalbaar, het is goed te combineren met de stad en met name de staten New Hampshire en Vermont staan in het najaar prachtig in kleur. Combineer dit met de Niagara Falls en een stukje Ontario en de rondreis is compleet.

Nationale Parken

Let er op dat in de Nationale Parken een parkpas verplicht is. Deze zijn te koop bij de ingang van een park als dagpas, maar ook als jaarpas. Kijk ook op Marktplaats waar de nog geldige passen vaak worden aangeboden. Let ook op de openingsdata van de parken. Niet elke park is het hele jaar open en bepaalde wegen hebben restricties in verband met de lengte van de camper, zoals aan de de Going to the sun Road in Glacier National Park in Montana.

Verhuurders

Er is een groot aanbod van verhuurders. Naast prijsverschil is er ook kwaliteitsverschil. Sommige verhuurders hebben een budget serie die een paar jaar ouder zijn. Een veel geboekte verhuurder is Cruise Amerika, maar ook El Monte en Moturis zijn grotere en betrouwbare bedrijven. Road Bear is ook altijd een goede keuze en heeft mooie luxe campers.

De campers worden door ons gekwalifiseert op basis van gebruikers- en onze ervaringen, meer hierover vindt u op deze pagina

Credit Card

Om een camper te huren is een creditcard verplicht. De verhuurders maken een print van de kaart voor de borgsom. Zorg dat er in ieder geval een paar duizend dollar op staat aangezien u naast de borg de creditcard veel zal gebruiken onderweg. Eten, benzine, campings, etc..

Hoewel CamperhuurAmerika.nl ernaar streeft om op deze website betrouwbare en actuele informatie te verschaffen, kan AutohuurWereldwijd niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze wordt ontvangen of dat de informatie juist is in de context waarin deze wordt gebruikt. AutohuurWereldwijd kan geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden voor het gebruik van de informatie, noch voor schade (in welke vorm dan ook), direct of indirect veroorzaakt door het gebruik van deze site. AutohuurWereldwijd accepteert dan ook geen aansprakelijkheid voor onjuistheden en voor onjuiste informatie van derden waarnaar in deze site verwezen wordt. AutohuurWereldwijd kan geen enkele garantie geven ten aanzien van de juistheid of enig ander aspect van deze informatie.

Toch liever met een huurauto reizen dan met een camper? Kijk eens op Autohuur Amerika, het aanbod van diverse verhuurders overzichtelijk op een rij, op prijs gesorteerd.

Verzekeringen en meer

Alle campers worden aangeboden met verzekering. Voor meer details en de voorwaarden, neem contact met ons op! Houd er wel rekening mee dat er een eigen risico en dus ook een borg geldt bij camperhuur. Dit eigen risico varieert van zo'n USD 750,- tot en met USD 1500,- Dit bedrag wordt als borg bij het ophalen gereserveerd of zelfs echt uitbetaald met de creditcard en vrijgegeven wanneer de wagen wordt ingeleverd. In elk geval dient u dus wel in het bezit zijn van een creditcard.

Tips

Let op, Amerika is groot!

Oostkust en westkust bezoeken in één vakantie is af te raden. Als u de route zo plant dat u niet meer dan 400 km op een dag aflegt, blijft het een leuke vakantie. Wij adviseren niet meer dan 1000km per week te rijden.

ESTA formulier Amerika

Wie naar Amerika wil reizen met een paspoort dat is uitgegeven door een land dat onder het Visa Waiver Programma valt, moet een ESTA-reistoestemming aanvragen om te kunnen reizen. Voordat u aan boord van een vliegtuig of schip gaat dat naar Amerika reist, moet u elektronische reistoestemming krijgen via ESTA, ook wel Electronic Travel Authorization genoemd. Heeft u de toestemming niet gekregen of krijgt u de toestemming niet op tijd, dan kunt u helaas niet per vliegtuig of schip naar Amerika reizen. Het aanvragen van een ESTA Amerika is uw eigen verantwoordelijkheid.

Gaat u binnenkort naar Amerika reizen en wilt u meer weten over de verplichte ESTA Amerika? Vul dan hier op de officiele U.S. website esta.cbp.dhs.gov/esta/ uw gegevens in en vraag uw ESTA aan, dit scheelt veel geld met aanvragen via een organisatie die u "helpt"e;.

Bevat mijn paspoortnummer het cijfer "0" of de letter "O"?

In uw paspoortnummer komen cijfers en letters voor. Het kan soms onduidelijk zijn of er een letter "O" in staat of het cijfer "0". De letter "O" komt in het Nederlandse paspoortnummer niet voor. Het gaat dus altijd om het cijfer "0". Dit geldt ook voor het nummer op uw identiteitskaart.

National Parks pas

Voor alle nationale parken in Amerika is een parkpas vereist. Het loont zeker de moeite om vooraf even op marktplaats te kijken of er iemand net is teruggekeerd en de pas niet meer nodig heeft

Mochten er vragen zijn of heeft u simpelweg advies nodig, bel ons!

Disclaimer

Hoewel Camperverhuur Amerika ernaar streeft om op deze website betrouwbare en actuele informatie te verschaffen, kan Autohuurwereldwijd Group niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze wordt ontvangen of dat de informatie juist is in de context waarin deze wordt gebruikt. Autohuurwereldwijd Group kan geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden voor het gebruik van de informatie, noch voor schade (in welke vorm dan ook), direct of indirect veroorzaakt door het gebruik van deze site. Autohuurwereldwijd Group accepteert dan ook geen aansprakelijkheid voor onjuistheden en voor onjuiste informatie van derden waarnaar in deze site verwezen wordt. Autohuurwereldwijd Group kan geen enkele garantie geven ten aanzien van de juistheid of enig ander aspect van deze informatie.

Toch liever met een huurauto reizen dan met een camper? Kijk eens op Autohuur Amerika. Ook hier wordt het aanbod van diverse autoverhuurders overzichtelijk op een rij, op prijs gesorteerd.


CamperverhuurWereldwijd CamperverhuurAmerika.nl is partner van Travelhome - ANWB, lid van SGR en ANVR ©